Weer op vakantie gaan? Noordwijk marketing helpt mee

Noordwijk marketing

Je herkent het misschien wel. De wens om op vakantie te gaan, maar je hebt geen idee waar naartoe. Noordwijk marketing kan je helpen. Noordwijk is een dorp en gemeente in Zuid-Holland. Noordwijk heeft meerdere kenmerken. Ook al komen de meeste toeristen voor de zee en het strand, Noordwijk zit vol met historische gebouwen, rijke natuur en centra vol met terrasjes. Noordwijk marketing biedt al de informatie die je nodig hebt om een gezellige vakantie te plannen. Van een verzameling van alle voorzieningen tot een overzicht van al de geplande activiteiten staan. Noordwijk is goed te bereiken. Noordwijk ligt aan de N206, is de bereiken met meerdere Arriva buslijnen. Tot 1960 was Noordwijk te bereiken via tram. Recente plannen om Noordwijk bereikbaar te maken via tram zijn in 2011 afgeblazen.

Noordwijk marketing

Wat is Noordwijk?

De gemeente Noordwijk in ingedeeld in 4 kernen: Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk binnen en Noordwijk aan zee. Noordwijkerhout is een dorp vlakbij het strand, de stad is gebouwd rondom het witte kerkje. Het witte kerkje is de naam van een wit kerkgebouw. Noordwijkerhout was gesticht in de middeleeuwen. De Zilk staat bekend bij de mensen in de regio voor hun actieve dorpskern met vele activiteiten en evenementen. De Zilk heeft ook een rijke natuur met als aandachtspunt de populaire Waterleidingduinen. Noordwijk binnen staat bekend voor hun historische stad. De zeventiende eeuw is op meerdere plekken nog te zien. Noordwijk aan zee staat bekend voor hun badplaats. Het strand is maar liefst 13 km lang. Ook in Noordwijk aan zee zijn er veel activiteiten te doen. 

Activiteiten

In Noordwijk is altijd wel iets om te doen, je zult je zeker niet vervelen. Buiten het ontdekken van de stad of een wandeling op het strand zijn er altijd wel evenementen of activiteiten om te doen. Noordwijk heeft een rijke natuur en de activiteiten en evenementen reflecteren dit. Noordwijk heeft een lang strand vol met duinen, hier worden veel wateractiviteiten gehouden. De centra in Noordwijk binnen en Noordwijkerhout hebben veel culturele activiteiten. De verschillende kernen van gemeente Noordwijk hebben ook veel musea.

De geschiedenis

De eerste bewoners van Noordwijk waren waarschijnlijk vissers. Er wordt vermoed dat deze visser rond 1200 verschenen. In 847 is Jeroen van Noordwijk, een Schotse benedictijn, aangekomen. Hij heeft daar een kapel gebouwd. In 856 in hij gevangen genomen door de Noormannen en later onthoofd. In 980 werd er een romaanse kapel gebouwd in zijn eer, deze is later vervangen door een grote stenen kerk. Deze kerk is de voorloper voor de Sint-Jeroenskerk. De Sint-Jeroenskerk is gebouwd in de 15e eeuw en staat in Noordwijk binnen. De toren van de Sint-Jeroenskerk is 40 meter hoog.