Ontdek de voordelen van een honden gedragstherapeut!

Jij hebt een hele lieve puppy in huis en je bent er dan ook erg blij mee. Nu lijkt het voor jou alsof er niks gebeurt en misschien is elke dag hetzelfde, maar bij een puppy gebeurt er een hele hoop. In de eerste drie tot twaalf weken is de eerste socialisatieperiode en het is een periode waarin veel moet worden geleerd. Dit kan nog wel eens fout gaan en voor je het weet heb je een honden gedragstherapeut nodig. Hier is niks mis mee en het is dan ook zeker aan te raden. Je hond heeft het nodig namelijk. Voor katten is er een katten gedragstherapeut.

a small white dog looking out a window

Verschillende soorten problemen!

Gedragsproblemen bij honden komen steeds vaker voor en ook bij katten is het langzaam aan het opkomen. Bij honden is het alleen makkelijker te behandelen dan bij katten. Zo vertonen honden veel meer signalen dan katten en dat is nadelig. Daarom is het goed om een gedragstherapeut in te schakelen. Een honden gedragstherapeut is er om de problemen te vinden en om de problemen ook op te lossen. Een katten gedragstherapeut doet bijna hetzelfde. Het is alleen vaak wikken of wegen of het wel kan opgelost kan worden.

Een probleem is niet het einde!

Een gedragsprobleem is niet direct het einde. Zoals een honden gedragstherapeut wel zal aangeven is dat er vaak een oplossing is. De meeste afwijkingen zijn ontstaan bij trauma’s. Die zijn soms lastig te herkennen , maar kunnen zeker opgelost worden. Vooral bij honden is dit wat makkelijker. Katten kunnen ook trauma’s hebben en daar is een katten gedragstherapeut ook zeker bij nodig. Een kat zal niet snel de angsten laten zien in tegenstelling tot de hond. Daarom is het goed om iemand te hebben die jou kan helpen met het oplossen.